joi, 2 februarie 2017

In caz ca te-ai gandit sa vizitezi Turcia, tot ce iti mai trebuie este doar un bilet de avion

Exista o multime de locuri fascinante de vizitat in Turcia, aceasta fiind o tara unde se gaseste un amestec unic de culturi dintre est si vest. In plus, comorile naturale sunt nenumarate, iar putine natiuni din lume au fost martore la atat de multe evenimente istorice importante. Astazi, un bilet avion Turcia se rezuma la vacante de vis, ce propun turistilor o multime de optiuni, motiv pentru care poate fi destul de dificil sa se ia o decizie.




Hagia Sophia

Iubitorii de istorie care isi doresc sa simta atmosfera Constantinopolului trebuie sa viziteze biserica transformata mai tarziu in moschee: Hagia Sophia, considerata cel mai important centru religios al lumii crestine si musulmane. Cladirea a fost construita drept biserica de catre conducatorul bizantin Iustinian intre anii 532 se 537, fiind transformata mai apoi in moschee de catre turci, in 1453, fiind unul dintre cele mai mari eforturi arhitecturale depuse la acea vreme. Domul sau a fost cel mai mare timp de 900 de ani, pana la construirea catedralei din Florenta, iar astazi vizitatorii pot explora muzeul gazduit in interior.



Moscheea Albastra

Cei interesati de un bilet avion Turcia, pot alege Istanbul drept destinatia finala, intrucat zborul este direct, iar calatorii se bucura de foarte mult confort. In plus, au la dispozitie si multe locuri pe care nu trebuie sa le rateze, printre acestea numarandu-se si Moscheea Albastra construita in secolul al XVII-lea de catre sultanul Ahmed. Cu o frumusete arhitectura unica, moscheea reprezinta cel mai important centru pelerinaj de la Mecca, avand o curte interioara uriasa ce poate adaposti mii de pelerini. Numele sau provine de la interiorul decorat cu numeroase placi albastre, iar aceasta fiind o culoare foarte populara in Turcia, in secolele trecute turistii francezi numeau turcii – turquoise, care, in schimb, intre timp a fost catalogata drept o culoare diferita.